כל ערב ראש השנה כבר משעות הצהרים הבטן החלה לחוש בתנודות מיוחדות בצפייה למנה העיקרית בארוחת החג, קציצות ברוטב שזיפים של סבתא, זאת הייתה מנה שהוגשה רק בראש השנה ופסח ולמרות שהפצרנו בסבתא להכין אותה גם במהלך השנה היא סירבה בתוקף, "..אם תאכלו את הקציצות במהלך השנה זאת לא תהיה מנה חגיגית..".
בדיעבד סבתא צדקה, מנה ששומרים אותה למאורע מיוחד תמיד יש לה מקום חם בלב וטעים בנשמה, גם היום אנחנו ממשכים במסורת וכל חג בנוסף לתבשילים נוספים אנו דואגים שעל שלוחן תהיה מנה מיוחדת של סבתא - קציצות בקר ברוטב שזיפים.
המתכון פשוט והתוצאה מרשימה ומיוחדת ...
2 בצלים גדולים קצוצים גס
200 גרם שזיפים מיובשים ללא חרצנים (חתוכים גס).
2 כפות דבש
3 כפות שמן קנולה
1 כפית מחוקה מלח
1 כפית קינמון טחון
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח
3 כוסות מים פושרים
1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את בשזיפים ומערבבים במשך 5 דקות.
3. ממיסים 3 כפות דבש בחצי כוס מים ומוסיפים לתערובת
4. מתבלים ומוסיפים את שאר המים.
5. טוחנים במעבד מזון (ידני / שולחני) עד לקבלת רוטב אחיד.
חצי קילו בשר בקר טחון
1/2 תפוח אדמה קלוף
1/2 בצל גדול קלוף
כפית מחוקה של מלח
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל אנגלי טחון
ביצה טרופה
2 כפות פירורי לחם.
2 כפות שמן קנולה
1. מגרדים על פומפייה את הבצל והתפוח אדמה ומסננים את הנוזלים שנוצרים.
2. בקערה מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה.
3. לוקחים כפית מלאה של העיסה ויוצרים בעזרת הידיים כ – 20 קציצות.
4. מכניסים את הקציצות לסיר עם הרוטב ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
5. בזמן הבישול יש לנענע את הסיר כל 5 דקות לצורך ערבוב הקציצות בתוך הרוטב.
המנה מותאמת להגשה עם אורז, פירה או קוסקוס.
מומלץ לפזר מעל המנה חופן צנוברים / שקדים קלויים
בתיאבון......